Rólunk

Szeretünk erdőn-mezőn járni, gombát, gyógynövényt gyűjteni, felfedezni a magyar tájat, este kulturált, ám olcsó szálláson álomra hajtani fejünket, ahol nem kell feltétlenül a házigazdához alkalmazkodni. Úgy gondoltuk, léteznek olyan emberek, akiknek hasonló igényük van, ezért nyitottuk meg 2008-ban a kulcsosházunkat.

Fedémes a Mátra és a Bükk hegység között helyezkedik el a Bükkalján.
A Kerekaszó, Nagyaszó, Árpászó, Farkasverő, Vadadászó, Mákföld dombjai által övezett völgyben, Tarnalelesztől egy felújított úton 4 km-re található.
A 400 lelkes falu szélén álló kulcsosház baráti társaságok, családok számára nyújt kellemes kikapcsolódási lehetőséget. A gépkocsival érkezők vendégeink zárt udvaron parkolhatnak.

A nagy kertben a közös főzés, a szalonnasütésre is van lehetőség az erre a célra kialakított helyen. A ligetes udvar napozásra, pihenésre kiválóan alakalmas.

A közeli dombok a siklóernyőzésen túl kitűnő túrázási lehetőséget biztosítanak, s a gyaloglás után fáradt tagjait áztathatja a bükkszéki, a demjéni, az egerszalóki gyógyfürdőben, mely mindössze néhány kilométerre fekszik Fedémesi kulcsosházunktól.

A környék erdőiben található vadállomány (vaddisznó, szarvas) a vadászok által szívesen látogatott hely. Többnapos vadászat esetén szállást tudunk biztosítani számukra.
Aki nem vadászik, horgászhat a környező halastavakban.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.